Om denna blogg

Torbjörn Hanö är rektor på Polhemskolan i Lund. Han har bl.a. skrivit boken Hållbar skolutveckling, som publicerades av Studentlitteratur i augusti 2012.

Annonser

6 Responses to Om denna blogg

 1. Madeleine Helmton skriver:

  Utmärkt idée Torbjörn! Mycket intressant läsning. Vidare vore denna blogg ett ypperligt komplement till first class. Det är möjligt att det bara är jag som tycker det men jag kände att den gav en väldigt bra info samt lite mer koll på vad som händer på ens arbetsplats. Att vi går en del förändringar till mötes kan vi alla intyga men vad kommer dessa egentligen att innebära? Personligen tror jag att varje enskild individ kommer att känna sig mer delaktig när det kommer till sin egen arbetssituation och skolans utveckling. I alla fall kommer man att känna sig mer insatt samt ha känslan av att vill jag ta upp något så kommer det att ske något hyfsat snart då man har sin närmsta chef att vända sig till. Vd gäller eleverna så kommer det att underlätta rätt bra då de slipper slussas vidare mellan all möjlig personal innnan man kommer rätt så att säga!Detta va lite av mina spontana reflektioner:) / Madeleine

 2. Karin Sandström skriver:

  Så intressant! Kul att ha dig som chef!
  Jag skulle vilja citera Niccolo Machiavelli vad gäller skolutveckling. Så här sa han, fast på italienska på 14oo-talet, och blev väldigt hårt åtsatt för dessa tankar;

  ”(…) Man måste inse att det inte finns något svårare att planera, något mer osäkert att lyckas med och något farligare att genomföra än att leda genomförandet av nyordningar. Den som inför sådana förändringar får alla som dragit fördel av det gamla systemet till fiender och endast ljumma försvarare i alla dem som kan gynnas av det nya systemet. (…) människor är klentrogna: de tror inte på fördelarna med nymodigheterna förrän de handfast fått tagit del av dem.” ( Macciavelli, Nicccolo ; Fursten, Natur och Kultur 2009).
  //Karin

  • Torbjörn Hanö skriver:

   Så länge du inte likställer mig med Machiavelli; en aningens olika ledarstilar, skulle jag vilja påstå.

   • Karin Sandström skriver:

    Nej, naturligtvis inte! Maciavelli var inte en ledare, han skrev och beskrev olika härskares tekniker under 1400-talet. Det är intressant att läsa och att jämföra med dagens olika ledares vedermödor. Det är ju inte så mycket som har förandrats.
    /Karin

 3. Man kunde verkligen se din entusiasm i arbetet du skriver. Världen hoppas på ännu mer passionerade skribenter som du som inte är rädda för att säga hur de tror. Följ alltid ditt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: